terug hoofdpagina Vrij Podium

Vzw Palliatieve Zorg Vlaanderen : oproep van ex-collega Christine De CafmeyerBeste collega,


In het kader van Minerva werk ik nu bij Palliatieve Zorg Vlaanderen.  Dit is een koepelorganisatie in de zorgsector die alle zorgverleners die  actief zijn op het vlak van palliatieve zorg  ondersteunt.   Palliatieve zorg is de zorg waarbij de focus verschuift naar levenskwaliteit voor mensen die niet meer beter worden.   Palliatieve zorg kan starten bij een slechte diagnose en wordt opgenomen door zorgverleners in de eerste lijn (bijvoorbeeld de huisarts) maar ook door gespecialiseerde zorgverleners in ziekenhuizen, woonzorgcentra, in de thuiszorg, …
Je kan ook een kijkje nemen op onze website om meer over de werking  Palliatieve Zorg Vlaanderen te vernemen.   Als koepelorganisaties werken we niet rechtstreeks met patiënten. 


Omdat onze middelen beperkt zijn en als VZW  willen focussen op de basisopdrachten in de zorg is er versterking én extra kennis nodig op verschillende ondersteunende domeinen en zoeken we  versterking via vrijwilligers.     Concreet denk ik dan aan jullie als gepensioneerde collega’s.   Heb je zin om een paar dagen per maand, of een dagje in de week, of specifiek voor een project ons te versterken dat zou dat heel welkom zijn.   
We denken dan aan de volgende zaken:

  1. Onze ledenwerving: nu zijn vooral organisaties lid maar we zouden graag eens verder kijken hoe we ruimer leden kunnen aanspreken en daarmee ook onze financiering aanvullen.  Welke acties kunnen we ondernemen ?  Hoe pakken we het aan om financiële aftrekbaarheid van giften te organiseren,  waar vinden we extra steun…
  2. Financiële rapportering:   ook hiervoor hebben we geen specifieke experten aan boord en zou een extra paar ogen kunnen helpen
  3. Juridisch advies, advies op personeelsvlak :  regelmatig wel een vraag maar steeds extern gaan is natuurlijk niet haalbaar.
    Een paar zaken eens onder het licht houden zou wel nuttig zijn.
  4. Een campagne opzetten om samen nieuwe tools uit de dragen bijvoorbeeld om patiënten te empoweren in het bepalen van hun eigen zorgpad.
  5. Ons challengen en helpen boodschappen professioneel en verstaanbaar te brengen.  Soms is geen kennis (van jargon) een voordeel!
  6. Heb je iets te bieden op vlak van coaching opleiding ?

 

Bedoeling is natuurlijk dat we dat alles samen doen met ons gemotiveerd team. 
Ons kantoor is gelegen in Vilvoorde, vlak bij het station.  Onze collega’s werken ook wel een paar dagen per week van thuis uit dus verplaatsingen kunnen beperkt blijven.

De wettelijke vrijwilligersvergoeding en verplaatsingskosten kunnen voorzien worden. 

 

Wil je meer weten ?  

Bel me dan gerust op het nummer:  0495/59.84.09

Wil je je interesse doorgeven dan kan je mailen naar:  
Christine De Cafmeyer c.de.cafmeyer@palliatievezorgvlaanderen.be 
Anne-marie De Lust a.de.lust@palliatievezorgvlaanderen.be


 Met vriendelijke groeten -     Christine.           


 

 UITHANGBORD !! ( publicatie onder verantwoordelijkheid van de  inzender(s) )